Categories: Sense categoria

by seovt

Compartir

Categories: Sense categoria

by seovt

Compartir

 

El dia 02 de novembre, el SEOVT va finalitzar la IV edició del programa SOC DONA. Aquesta, era l’última de les 4 edicions que tenien per objectiu l’apoderament de les dones, així com l’acompanyament a la seva inserció al món laboral.

El programa va començar a l’octubre de l’any 2022, duent a terme la campanya de difusió i informació per donar-lo a conèixer. Des de llavors, 95 dones han participat en el SOC Dona durant les quatre edicions realitzades.

Cada una de les edicions ha sigut realitzada a un dels municipis que conformen la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

 • Bigues i Riells del Fai, a l’octubre del 2022 amb 24 participants.
 • Lliça d’Amunt, al gener del 2023 amb 29 participants.
 • Lliça de Vall, al maig del 2023 amb 19 participants.
 • Santa Eulàlia de Ronçana, al octubre del 2023 amb 23 participants.

El programa consta de 3 blocs (Orientació, tècniques de recerca de feina i seguiment) i una de les seves potencialitats es que combina sessions grupals i individuals.

Al primer bloc, d’orientació, es tracten diferents temàtiques com: l’objectiu i la motivació de la recerca de feina, els rols i els límits que posem a la nostra vida, les emocions i la regulació emocional i les competències, com a element diferenciador en un procés de recerca de feina.

Al segon bloc es tracten les eines per cercar feina: currículum, entrevista (tant grupal com individual) i canals on cercar feina.

La finalitat del programa és la inserció al món laboral, així que a l’última fase, que finalitzarà al mes desembre del 2023, es realitzaran  seguiments i es gestionarà la  participació de les dones en entrevistes de selecció amb empreses del territori. (Open days o Speed dating…)

Les 95 dones que formen part del programa SOC Dona resideixen als següents municipis:

 • 26 participants de Bigues i Riells del Fai
 • 13 Participants de Santa Eulàlia de Ronçana
 • 30 Participants de Lliça d’Amunt
 • 25 Participants de Lliça de Vall
 • 1 Participant d’un municipi extern a la Mancomunitat de la Vall del Tenes.

D’aquestes participants, 57 han trobat feina, això suposa un 60% d’insercions. Tanmateix, 4 participants també han iniciat estudis en l’àmbit professional. La mitjana d’edat de les dones participants és de 46 anys.

Les quatre edicions del SOC Dona han tingut molt bones valoracions per part de les dones participants al programa. Destaquen, sobre tot, l’acompanyament de les tècniques del SEOVT en el procés d’apoderament, la força del grup combinada amb les sessions individuals i les activitats proposades a totes les sessions. També destaquen el temps, ja que en comú, la majoria coincideix que els hi agradaria dedicar més hores a aquest programa.

Entrades relacionades

Veure-ho tot
 •   Noves jornades de selecció al SEOVT: INSCRIPCIÓ Si vols […]

  Continuar llegint
 • Nous canals de difusió de totes les ofertes de feina i […]

  Continuar llegint
 • EL DIA MUNDIAL DE LA DONA EMPRENEDORA TANCA LA VIII […]

  Continuar llegint
 • Donat l’èxit de la primera Jornada de Selecció amb Mango, […]

  Continuar llegint